Logo Studio Kalkhuis

Intereurstylist Hoorn

 • Welkom
 • >
 • Interieurstylist Hoorn

Interieuradvies op maat in Hoorn

Bij verhuizen, verbouwen of herinrichten zijn er zoveel keuzes te maken en waar begin je dan? Hoe fijn is het dan om met een interieurstylist een doordacht interieurontwerp te starten, zodat je zeker weet dat je nieuwe interieur een warm, sfeervol geheel wordt!

Je voorkomt zo miskopen en zorgt ervoor dat het inrichting één geheel wordt en in één keer goed gaat. Ik heb ruime ervaring en een goed netwerk als het gaat om inkopen van unieke objecten die passen in een mooi interieur. Als interieurstylist ben ik altijd objectief in het geven van advies en zorg voor structuur in het inrichtingsproces.

Daarnaast behoed ik je zo veel mogelijk voor foute interieurkeuzes en onnodige kosten. Hierbij valt te denken aan efficiënt ruimtegebruik, de juiste indeling, passende materialen en interieurproducten, een harmonieus kleurgebruik en goede verlichting.

Betrek een interieurstylist altijd op tijd in het proces!

Het is heel fijn als ik op tijd word betrokken bij de plannen als interieurstylist, voordat er aankopen zijn gedaan en definitieve beslissingen zijn gemaakt. Zo kan ik zorgen voor de juiste basis en hoeven we geen interieurbrandjes te blussen. Ook weet ik inmiddels vanuit ervaring dat hoe eerder ik mee mag denken en hoe meer ik betrokken ben bij het (her)inrichten, hoe beter het eindresultaat en hoger de klanttevredenheid is.

Interieurstylist Hoorn Debbie Kalkhuis

De juiste verlichting en daar op afgestemde kleurstelling is de basis van ruimte met een fijn gevoel

Een goede intereurstylist helpt bij een compleet inrichtingsplan dat voor eenheid in de ruimte zorgt

Als er op meerdere vlakken interieurkeuzes gemaakt moeten worden dan kies je voor een compleet inrichtingsplan. Een compleet inrichtingsplan heeft betrekking op één ruimte. Dus bijvoorbeeld de woonkamer met open keuken of een open zolderverdieping.

In het kennismakingsgesprek bespreken we je interieurwensen. Die worden vervolgens uitgewerkt in een praktisch werkbaar interieurontwerp. De sfeer van je nieuwe inrichting wordt visueel gemaakt met sfeerafbeeldingen. Alle grote kleurelementen vind je terug in je kleuradvies en je nieuwe meubels worden weergegeven in het moodboard.

De plattegrond maakt duidelijk hoe je meest ideale indeling eruit ziet. Daarnaast lever ik altijd een productprijslijst aan zodat het financiële plaatje en informatieve gedeelte van het ontwerp helder zijn. Hierin vind je terug wat de kosten van de producten zijn, waar je ze kan kopen en natuurlijk hoe groot zijn ze.

Een compleet inrichtingsplan per ruimte bevat het volgende

 • Interieuradvies kennismakingsgesprek
 • Plattegrond
 • Moodboard
 • Kleuradvies
 • Lichtplan
 • Productprijslijst

Gedegen kleuradvies voor een warm gevoel in de ruimte waar je woont of werkt maakt de interieurstyling compleet

Thuis wil je je lekker voelen. De kleuren in je huis hebben een grote invloed op de sfeer en zijn erg belangrijk. Maar soms kom je er niet uit of heb je behoefte aan nieuwe ideeën en verfrissende invalshoeken.

Het kleuradvies dat ik als interieurstylist geef wordt opgebouwd uit afbeeldingen van de grotere bepalende kleurelementen in je interieur zoals:

 • Wanden en plafonds
 • Vloer en vloerkleed
 • Raambekleding
 • Deuren
 

Het moodboard is de start van basis waar alles samen komt voor een interieurstylist

Het moodboards is een sfeerbord en meubelbord in een. Hiermee maak ik het advies visueel en tastbaar. Je krijgt zo als klant een goed beeld en gevoel bij het voorstel van je nieuwe inrichting. Op het moodboard staan onderandere: 

 • Meubels
 • Wanddecoratie
 • Sfeerbepalende elementen
 • Kleuren, vormen en materialen

De juiste kleur in je huis geeft kleur aan je leven! Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden

Het indelingsplan komt terug in de bijgeleverde interieurplattegrond!

Een plattegrond is samen met het kleuradvies en het moodboard de basis van het interieurontwerp. Als je met vragen over de indeling van je woning of zakelijk pand zit, kan ik één of meerdere indelingen uitwerken waardoor het makkelijker wordt om knopen door te hakken.

Zo zie je niet alleen de meubels in de juiste afmeting op de juiste plek maar ook in combinatie met de vloer, raambekleding en de nieuwe kleuren op wanden. De plattegrond kan zowel met bestaande als nieuwe meubels ingetekend worden en is altijd op schaal.

Een goed gebalanseerd warm lichtplan maakt je inrichting helemaal compleet

Verlichting is naast kleur het meest sfeerbepalend in je interieur. Het is daarom van groot belang om de juiste lichtbron op de juiste plek te hebben. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik help je door een lichtplan te maken waar in goed is nagedacht over welke basisverlichting, praktische verlichting en sfeerverlichting er nodig is én op welke hoogte.

Het lichtplan wordt weergegeven in de vorm door middel van een zwart witte plattegrond met daarin gekleurde stippen die aangeven welke lamp op welke plaats komt te staan. Tevens voegen we er een verlichtingsbord aan toe zodat je kan zien hoe de lampen er uit zien die ik adviseer. Als je een compleet inrichtingsplan afneemt dan vind je op de productprijslijst de omschrijving, de afmetingen van de lamp, waar je deze kan kopen en wat de kosten zijn.